חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

סלון קזז בע"מ נ' ראובני

: | גרסת הדפסה
ת"ט
בית משפט השלום טבריה
36156-01-11
15.10.2011
בפני :
ברכה לכמן

- נגד -
:

:
סלון קזז בע"מ
החלטה

החלטה

1.מונחת בפני התנגדות לביצוע שטרות שהגישה המבקשת כנגד המשיבה, אשר פתחה בהליכי הוצאה לפועל לביצוע ארבע שטרות שניתנו ע"י המבקשת למר ז'אן בוריס על סך 750 ₪ כל אחד.

2.ביום 15/9/11 התקיים דיון בפני במסגרתו נחקרה המבקשת. לאחר הדיון הגישה המבקשת סיכומים מטעמה על אף שלא התבקשה לעשות כן, אשר הצריכה הגשת סיכומים גם מטעם המשיבה.

3.טענת המבקשת כי נתנה הוראת ביטול לשטרות מאחר ולא קיבלה לידיה את הטלוויזיות שאותן רכשה באמצעות השטרות.

4.המשיבה טוענת כי עבור השטרות מסרה למר ז'אן בוריס שני מזגני אלקטרה עבור רוכש מטירת הכרמל ועל כן היא אוחזת כשורה בשטרות. המשיבה הציגה את מר ז'אן בוריס כסוחר שרוכש סחורה, גם מעסקים נוספים, באמצעות שיקים של פרטיים, ואין לה כל ידיעה באשר לזהות הלקוחות של מר ז'אן בוריס.

5.המשיבה במקרה דנן היא למעשה צד שלישי והלכה פסוקה היא שכאשר מדובר בתביעות על פי השטר של צד שלישי, די לחפץ להתגונן אם פרש בתצהירו את ההגנה שהיה מעלה לו תבע אותו האדם שאיתו התקשר.

6.טענת המשיבה להיותה מחזיקה כשורה בשטרות, מחייבת שמיעת ראיות להוכחת תום הלב של צד שלישי ומתן תמורה על ידו וזו תוכרע ע"י בית המשפט ולא במסגרת הדיון בבקשה להתנגדות.

7.ראה לעניין זה בהמ' 645/62 מאירמן נ' גרשון נבון בע"מ פ"ד יז 998:

"בשלב זה, בו אין אנו דנים אלא בשאלה אם רשאי הנתבע להתגונן, אנו שואלים: האם הראה הנתבע הגנה לכאורה בה יכול היה להתגונן מפני תביעתו של הנפרע אשר נטל ממנו את השיק? ייתכן, שגם אם יוכיח הנתבע את הגנתו, יזכה התובע אחר הדיון בפסק-דין, הואיל והוא אוחז כשורה ולפיכך נקיה זכותו מכל פגם בזכות הקנין של קודמו, כאמור בסעיף 37(2) לפקודת השטרות. אולם בשאלה זו לא ידון בית המשפט בשלב מוקדם זה אלא יניח אותה להכרעת בית המשפט שידון בענין, שכן הדבר מחייב גביית עדות להוכחת תום-לבו של התובע ומתן תמורה על-ידיו, כאמור בסעיף 29(ב) לפקודה, ובית המשפט לא יפסוק בכגון דא על יסוד התצהירים שהוגשו לו"

8.משלא נסתר בדיון שלפני ובמסמכים כי לא התקבלה התמורה עבור השטרות, עומדת לכאורה למבקשת, טענת הגנה שיש בה להצדיק מתן רשות להתגונן.

9.נוכח האמור לעיל, אני מקבלת את ההתנגדות וניתנת למבקשת רשות להתגונן.

10.המזכירות תקבע ישיבה מקדמית לדיון בפני שופט ותזמן את הצדדים.

ניתנה היום, י"ז תשרי תשע"ב, 15 אוקטובר 2011, בהעדר הצדדים.

תימה התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>